Hööki-Köökit-keittiöiden suosio kasvaa – Uusi teollisuushalli hankittiin Yrittäjäntieltä

Karkkilalainen Audio-Kaluste Oy laajensi toimintaansa viime vuonna. Yritys alkoi suunnitella ja koota keittiöitä, kylpyhuoneita ja liukuovikaapistoja. Ne ovat kotimaista tuotantoa ja räätälöidään koteihin mittatilaustyönä. Tuoteperhe sai nimen Hööki-Köökit.
Hööki-Köökit-keittiöt saivat hyvän startin juuri ennen kevään korona-aaltoa ja -rajoituksia. Tosin kevään ja alkukesän pandemiajakso ei suuremmin vaikuttanut niiden varsin hyvään kysyntään. Toimitusjohtaja Olli Metsäranta kertoo, että keittiöitä on tilattu ja asennettu tasaiseen tahtiin pitkin kesää, ja vauhti on syksyllä vain kiihtynyt.
– Karkkilan ja lähialueiden lisäksi olemme suunnitelleet ja asentaneet Hööki-Köökit-keittiöitä esimerkiksi Espooseen ja Vantaalle, Olli Metsäranta toteaa.
Hööki-Köökit-keittiöiden rungot ja ovet valmistetaan nurmeslaisessa yrityksessä, mutta tuotantoa aloitellaan myös Karkkilassa. Yhtiö hankki 1200-neliöisen teollisuushallin Yrittäjäntieltä, jossa toimii jo verhoomo ja pikkuhiljaa myös muuta tuotantoa. Tiloihin rakennetaan myös showroom, jossa on esillä Hööki-Köökit-keittiöitä ja -kylpyhuoneita.
Uutta voimaa myyntiin
Kalustemateriaalit ovat korkealaatuisia ja suunniteltu käyttökohteeseensa. Hööki-Köökit-keittiöiden suunnittelu alkaa asiakkaan kotona. Silloin sovitaan keittiöön kohdistuvat toiveet ja tarpeet sekä otetaan tarkat mitat. Sen jälkeen keittiöstä laaditaan kolmiulotteinen mallikuva erityisen tietokoneohjelman avulla.
– Asiakas näkee jo kuvasta, miltä hänen keittiönsä näyttää valmiina. Tässä kohtaa on helppo tarvittaessa tehdä muutoksia suunnitelmiin, Olli Metsäranta sanoo.
Hööki-Köökit-keittiön saa asennettuna kotiin puolentoista tai kahden kuukauden kuluttua tilauksesta. Itse asennus vie pari, kolme päivää.
Hööki-Köökien palveluksessa on nyt kuusi henkilöä. Viimeisin rekrytointi tehtiin myyntipuolelle, johon Olli Metsäranta tarvitsi lisävoimaa kasvaneen kysynnän takia. Seppo Sutinen aloitti yhtiössä syyskuussa ja on tyytyväinen alkumetreihinsä Hööki-Köökeissä. Hän kertoo karkkilalaisilla keittiöillä olevan jo nyt hyvä maine.
Jokainen käsityönä tehty keittiö on luonnollisesti uniikki, eikä niille voi määrittää eksaktia hintalappua.
– Keskimääräinen keittiön hinta on ollut 8000–12 000 euroa, toimitusjohtaja Olli Metsäranta arvioi.
– Ja kovin kilpaillulla alalla olemme saaneet palautetta, että Hööki-Köökeissä hintalaatusuhde tuntuu olevan kohdillaan, myyjä Seppo Sutinen jatkaa.
Fazerin tehtaan takana olevassa hallissa rakennetaan koko ajan kiivaasti. Sinne valmistuvan showroomin avajaisia vietetään – jos koronatilanne sallii – vielä tämän vuoden puolella.