Kylärafla Kanto Ala-Emaliin marraskuussa

Mestarikokki Jouni Ukkonen on ilahduttanut karkkilalaisia viime vuosina herkullisilla Kanto-burgereillaan ja puu-uunipitsoillaan, joita hän on tarjoillut pop up -periaatteella. Ukkonen kertoo pohtineensa jo pitempään oman ravintolan perustamista Karkkilaan, jossa hän on asunut perheineen seitsemän vuotta.
Kuultuaan Kino Laikan perustamisesta Ala-Emaliin, Ukkonen huomasi tilaisuutensa koittaneen. Elokuvateatterin yhteyteen sopisi ruokaravintola. Hän neuvotteli asiasta sekä kiinteistönomistajan Pertti Toikan että Kino Laikan nokkamiesten Aki Kaurismäen ja Mika Lätin kanssa. Ruokaravintola ei kilpailisi laatuviinejä tarjoavan Kino Laikan baarin kanssa, vaan keskittyisi ruokaan ja oluisiin. Näin kumpikin hyötyisivät toisistaan. Ravintolastakin saisi kyllä viiniä ja baarista olutta.
Ravintolahanke sai kesällä tuulta purjeisiinsa, kun yhtiökumppaniksi lupautui pitkäaikainen ystävä pääkaupunkiseudulta. Inka Liirre on restonomi, kokki ja kondiittori. Hänen vastuulleen jäävät jälkiruoat, kakut ja muut leivonnaiset sekä salaatit ja ravintolan muu kylmäpuoli. Päätöksiä muustakin ruokatarjonnasta tehdään toki yhdessä.
Tilaa 48 ruokailijalle

Ravintolan nimeksi valittiin Kylärafla Kanto, jonka rakennustyöt ovat Ala-Emalissa hyvässä vauhdissa. Jouni Ukkonen tekee työmaalla paljon itsekin, kätevä käsistään kun on. Maanantaina mies nikkaroi ravintolan yhteyteen nousevan lastennurkkauksen kioskin ovea.
Yhtiökumppanukset Ukkonen ja Liirre esittelivät tulevaa ravintolaansa. Asiakkaat astuvat ensimmäiseksi ravintolan aulaan, loungeen. Se varustetaan sohvilla ja ruokapöydillä. Varsinainen ruokasali löytyy suuren oviaukon takaa. Sieltä avautuu näkymä keittiöön ja Italiasta parhaillaan matkalla olevalle pitsauunille.
– Se lämpiää puilla ja on todella mahtava, Jouni Ukkonen innostui.
– Ja kallis, Inka Liirre totesi.
Ruokailijat voivat siis seurata kokkien työskentelyä, joita palkattaneen yksi Jouni Ukkosen avuksi. Myös Inka Liirren löytää päivittäin ravintolasta, ja sinne palkataan salivastaavaksi karkkilalaisille tuttu Tuula Gröhn.
Kylärafla Kanto saa vielä yhden huoneen, alussa mainitun lastennurkkauksen. Myös siellä voi ruokailla ja se kerää varmaankin lapsiperheitä. Huoneessa on pikku kioski, joka aktivoi lapsia leikkimään. Huone myös varustetaan Kustannus-Mäkelän lastenkirjoilla. Kylärafla Kantoon tulee istuinpaikat 48 ruokailijalle.
Kaupunkilaisten rento olohuone
Kylärafla Kanto tarjoaa burgereiden ja pitsojen lisäksi tapaksia sekä laadukkaita kotiruoka-annoksia, joita tarjoillaan lounasajan lisäksi iltaisin. Lisäksi tarjolla on aina vaihtuvia kasvisruokia. Ravintola panostaa myös catering-palveluun.
– Panemme suuren painon laadulle ja käsityölle, Jouni Ukkonen kertoi ravintolansa filosofiasta.
Hän haluaa tehdä Kylärafla Kantosta rennon ruokaravintolan, jonne voi pistäytyä myös ihan vaan oluelle tai kahville. Hän vilauttaa ravintolasta termiä kaupunkilaisten olohuone.
– Ehkä se kuvastaa, mitä olemme hakemassa. Hyvää ruokaa ja tunnelmaa kohtuuhinnalla, Ukkonen määritteli.
Kylärafla Kanto on tarkoitus avata marraskuussa. Se on jo saanut pikkujoulutilauksia, mikä tietenkin aiheuttaa positiivista painetta rakennusaikatauluun. Kun Kino Laika on marraskuussa jo täydessä toiminnassa, pikkujoulujen vietto laatuelokuvan ja hyvän ruoan parissa ei liene kovinkaan huono idea. Ei ainakaan, jos kysyy Jouni Ukkoselta ja Inka Liirreltä.