Leena Hasselman alkaa vetää Tehtaan Hotellia
Karkkilalaiset Leena Hasselman ja Pertti Toikka ovat solmineet vuokrasopimuksen Tehtaan Hotellista, Bremerin talosta, Punaisesta talosta, rantasaunasta sekä piha- ja puistoalueesta. Leena Hasselmanin perustama Hasselström Oy alkaa pyörittää rakennuksissa hotelli- ja kokoustoimintaa vuoden alusta alkaen.
Pertti Toikan osittain omistama yhtiö osti alueen rakennukset ja tontin Componenta Oyj:ltä kesällä ja alkoi etsiä vetäjää hotellitoiminnalle. Yhtiö neuvotteli asiasta kolmen vuokraajaehdokkaan kanssa.
– Olin kuullut, että myös Leena oli ollut kiinnostunut ostamaan myyntiin tulleen Tehtaan Hotellin, joten soitin kauppojeni jälkeen hänelle, Pertti Toikka kertoo.
– Otin tosiaan yhteyttä myyntiä hoitaneeseen agentuuriyritykseen, mutta emme päässeet hinnasta yksimielisyyteen, Leena Hasselman vahvistaa.
Toikalla ja Hasselmanilla tuntuivat olevan niin samansuuntaiset intressit hotellin pyörittämisestä ja ennen kaikkea sen Karkkilaan mahdollisesti tuomasta piristysruiskeesta, että he jatkoivat neuvotteluja vakavammin. Toikka vakuuttui Hasselmanin halusta, kyvystä ja suunnitelmista tehdä hotellitoiminnasta kannattavaa liiketoimintaa, joten sopimus syntyi loppujen lopuksi aika helposti.
Karkkilassa voi hotelli kannattaa
Puitteet hotellitoiminnan onnistumiselle ovat molempien mielestä hyvät. 1990-luvulla remontoidut Tehtaan Hotellin tilat ovat mainiossa kunnossa, huoneet täysin kalustettuja ja puisto hoidettu. Hotellirakennukseen valmistui juuri inva-wc ja kiinteistö on siirtymässä maalämpöön ja led-valaistukseen.
Leena Hasselman on innoissaan tulevasta. Hän on suunnitellut ja kaavaillut hotellille jo paljon toimintaa. Perusasia on tietenkin hotelliasiakkaitten löytämisessä. Hän näkee Karkkilan hyvin potentiaalisena vierailukohteena paitsi suomalaisille, myös ulkomaalaisille matkailijoille. Leenan perhe asui Singaporessa juuri kolme vuotta, ja tiedossa on, kuinka aasialaiset arvostavat rauhaa, hiljaisuutta ja luontoa. Niitä kaikkia Karkkila voi tarjota.
– Karkkilassa on monipuolinen luonto lähellä, tosin niin on monessa muussakin paikassa Suomessa. Ehkä voisimme esitellä ulkomaalaisille karkkilalaista arkea ja suomalaista elämänmuotoa. Ne voisivat kiinnostaa muissa maissa asuvia, Leena Hasselman pohtii.
Ulkomaanmarkkinoiden lisäksi Hasselman haluaa tavoittaa suomalaiset. Tehtaan Hotelli tarjoaa komeat puitteet perhe- ja yritysjuhlille sekä kokouksille, ja hotelli palvelee vaikkapa kesähääpareja, jotka haluavat vihkimisen Karkkilan viihtyisässä kirkossa sekä juhlat yöpymisineen hotellilla. Myös muulta tulevat duunarit tarvitsevat viikkomajoitusta.
Kuulovammayhdistyksen toiminnassa viimeiset 13 vuotta mukana olleena Leena tietää monenlaisten yhdistysten ja yhteisöjen tarpeen löytää hyviä seminaari- ja virkistymispaikkoja. Tehtaan Hotelli voisi hyvinkin olla sellainen.
Tulevaisuudessa pop up -ravintola
Leena Hasselman on koulutukseltaan elintarvike-ekonomian maisteri. Ruoka-aihe ja gastronomia vilahteleekin hänen puheissaan tämän tästä. Leena myi Atrian edeltäjän Lihapolarin palveluksessa hampurilaisia Neuvostoliiton ensimmäisissä nakkikioskeissa Leningradissa vuonna 1988 ja perusti miehensä Lassen kanssa suomalaisen ravintolan Pariisiin kymmenen vuotta myöhemmin. Parikymmentä vuotta siitä on kulunut tähän Tehtaan hotellin vuokrasopimuksen solmimiseen.
Tehtaan Hotellilla ei kuitenkaan nähtäne vakituista ravintolaa, ainakaan lähitulevaisuudessa. Juhlien ruokatarjoilusta vastaavat jatkossakin paikalliset pitopalveluosaajat, ja korkealaatuiset kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut löytyvät nekin läheltä.
Sen verran tulevaa hotelliemäntää ravintola-aihe polttelee, että hän vihjaa jonkinmoisen pop up -ravintolatoiminnan olevan mahdollista.
– Jos joku keittiömestari tai muu alansa hallitseva haluaa tuoda asiakkaansa maalle ja Tehtaan Hotellille, niin kaikin mokomin. Täällä on toimiva keittiö, ruoasta pitäviä ihmisiä ja hyvät hotellihuoneet.
Hotelliaamiaiseen on mietinnässä ratkaisuja itsepalvelusta brunssiin, kysynnän mukaan vaihdellen.
Aluksi Leena Hasselman työskentelee hotellilla yksin, mutta tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen. Hän vihjaakin, että hotelli- ja ravintola-alan osaajat keittiöstä saliin voivat mielellään ottaa yhteyttä, mikäli ovat kiinnostuneita keikkatyöstä Tehtaan Hotellilla (hotellileena@gmail.com)
Leena Hasselman ja Pertti Toikka suunnittelevat Tehtaan Hotellin avajaisia vuoden 2019 alkupuolelle. Niissä on avoimet ovet, ja avoimesti yleisökin pääsee ehdottamaan ideoita hotellin toiminnalle. Lisäksi hotellilla järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa voi ehdottaa toimia yhteisen Karkkilan hyvinvoinnin parantamiseksi. Elinvoimainen Karkkila on sekä Leena Hasselmanin että Pertti Toikan toiveissa.
Leena Hasselman istahtaa Kattosalissa pianon äärelle ja alkaa soittaa Oskar Merikannon Valse lentea. Se sopii hyvin huoneen tunnelmaan, joka on yhtä aikaa kevyt, huojentunut ja juhlallinen.
Tehtaan Hotelli
26 hotellihuonetta
40 vuodepaikkaa
120 istuinpaikkaa juhlasalissa
Useita erikokoisia kokoushuoneita