Nyrkkeily vei Valtteri Nordensvedin ja Lilli Ahlstedtin mukanaan – Karkkilan Sisua edustavat nyrkkeilijät ovat saavuttaneet nopeasti menestystä

Karkkilan Sisun Valtteri Nordensved ja Lilli Ahlstedt ovat saavuttaneet nyrkkeilyssä hyvää kisamenestystä SM-tasolla asti.
Nyrkkeilysäkkiin iskeytyvän nyrkin ääni toivottaa tervetulleeksi Högfors-salille, kun alkamassa ovat nyrkkeilyseura Karkkilan Sisun kilparyhmän harjoitukset. Seuran nyrkkeilijät ovat pärjänneet kisoissa hyvin. A-junioreissa ensimmäisen ottelunsa vajaat pari viikkoa sitten ottanut Valtteri Nordensved ja naisissa otteleva Lilli Ahlstedt ovat molemmat saavuttaneet urallaan SM-hopeaa. Lillillä on tilillään hopeat myös muun muassa TUL-turnauksesta sekä Pyynikki-turnauksesta, jonka lisäksi hän sai hiljattain tililleen yhden maaotteluedustuksen.. Nordensvedillä harrastustaustaa on reilun vuoden verran, kisaharjoittelun hän aloitti 7-8 kuukautta sitten. Lisätukena on ollut isä.
– Innostuin nyrkkeilystä isäni kautta, hän on vanha nyrkkeilijä ja ollut mukana leireilläkin, esimerkiksi Lahdessa pidetylle sparrileirille lähdimme kahdestaan. Hän on ollut myös viimeisimmissä ottelussani kulmamiehenä ja saankin häneltä hyviä neuvoja. Varsinaisesti hän ei kuitenkaan valmenna minua, sillä isä-poika-valmennussuhteet eivät usein toimi ihan parhaalla mahdollisella tavalla.
Menestyminen vaatii harjoittelua
Ahlstedtilla on noin kolmen vuoden tausta lajista. Hän kertoo ajautuneensa ottelijaksi hieman vahingossa.
– Meillä oli neljän hengen naisporukka, joka kävi harjoittelemassa ja valmentaja Jari Pehkonen kysyi, haluaisinko lähteä ottelemaan. Ensin en suostunut, enkä vielä toisellakaan kerralla, mutta kolmannella kerralla ajattelin kokeilla.
Nyrkkeily on vaikea laji ja vaatii paljon harjoittelua. Harjoituksia Nordensvedillä ja Ahlstedtilla on kuudesti viikossa, yksi päivä on lepopäivä.
– Eniten huolta onkin herättänyt se, kuinka aika riittää. Töitä ja opiskeluja on samaan aikaan tehtävänä, mutta jotenkin aikaa harjoittelulle on löytynyt, Ahlstedt toteaa ja myös Nordensved vahvistaa, että kiirettä on välillä.
Pääosin harjoitellaan Karkkilassa, mutta välillä sparrivastustajia haetaan kauempaa, muun muassa Helsingistä ja Tuusulasta.
– Naisten nyrkkeily on sikäli hankalaa, että sopivia vastustajia voi toisinaan olla vaikea löytää.
Kisaamassa molemmat käyvät myös säännöllisin väliajoin. Nordensved nousee kehään seuraavan kerran 10.-11.2. Turussa järjestettävässä TUL-turnauksessa. Ahlstedtilla aikaisemmin suunnitelmissa olleet TUL-turnaus sekä yksi Ruotsissa käytävä turnaus jäävät väliin sairastelun takia. Hänen seuraavat kisansa ovatkin SM-kisat huhtikuussa. Tavoitteita on siis molemmilla.
– Maajoukkueeseen olisi hienoa päästä jossain välissä, toteaa Nordensved, Ahlstedt puolestaan ei ole vielä tavoitteistaan aivan varma.
– Ammattilaispuoli kiinnostaisi myös, mutta en osaa tässä vaiheessa vielä sanoa.