Tehtaan Hotellin liiketoiminta vaihtaa omistajaa

Bleisure Finland Oy osti 1. heinäkuuta Hassel & Ström Oy:ltä Tehtaan Hotellin liiketoiminnan. 25-huoneista hotellia, kokous- ja juhlatoimintaa, 120-paikkaista Klubin ravintolaa sekä Tammen Alla -terassia pyörittävä tiimi siirtyy kaupassa vanhoina työntekijöinä Bleisure Finland Oy:n palvelukseen.
Tehtaan Hotellin liiketoimintaa vuodesta 2019 johtanut Hassel & Ström Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Leena Hasselman siirtää hotellin avaimet Bleisure Finland Oy:n Minna Kokkoselle. Tehtaan Hotellin neljästä rakennuksesta ja puistoalueesta koostuva kokonaisuus säilyy Toikkakiinteistöt Oy:n omistuksessa. Bleisure Finland Oy toimii Tehtaan Hotellin tiloissa jatkossakin vuokralaisena.
Tehtaan Hotellin toiminta siirtyy Hasselman-Lindströmin perheeltä alan kansainvälisille konkareille. Bleisure Finland Oy:n omistajilla Minna ja Vesa Kokkosella on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus hotelli- ja ravintola-alan johto- ja kehitystehtävistä Suomesta ja ulkomailla. Minna on hankkinut hotellitaustan lisäksi runsaasti tapahtuma- ja kokousjärjestelyiden osaamista virassaan ulkoministeriössä mm. Suomen EU-puheenjohtajuusjärjestelyissä ja muissa tapahtumissa. Vesa on johtanut useita hotelleja Suomessa ja ulkomailla.
– Olemme Vesan kanssa innostuneina seuranneet Tehtaan Hotellin ja Högforsin ruukin kehitystä alusta asti. Vesan perheen juuret ovat Karkkilassa, joten olemme säännöllisesti vierailleet asiakkaina Klubin ravintolassa ja Tammen Alla.
Emme epäröineet pitkään, kun yhteydenotto tuli ja kuulimme, että Leena etsii työllensä jatkajaa. Nyt on täydellinen hetki siirtyä yrittäjäksi ja laittaa kokemuksemme Tehtaan Hotellin ja Karkkilan kehittämiseen, Minna Kokkonen sanoo.
Yhtiön kotikunta on Karkkila, jossa on Vesa Kokkosen isoäidin äidin ja isän rakentama puutalo vuodelta 1928.
– Tarkoituksenamme on jatkaa Tehtaan Hotellia samalla asiakkaiden arvostamalla linjalla, jonka peruskiviä ovat uniikit ja laadukkaat majoitustilat, vieraanvarainen palvelu sekä tuoreista raaka-aineista käsintehty ruoka. Toivomme, että voimme omalta osaltamme tuoda pöytään myös uusia ajatuksia ja houkutella lisää asiakkaita vierailulle tänne Högforsin historialliselle ruukkialueelle.
– On luonnollisesti haikeaa sulkea Tehtaan Hotellin luku elämässäni. Viimeiset viisi vuotta ovat olleet minulle ja perheelleni antoisia ja intensiivisiä. Nyt oli omalle ja muulle perheelle oikea hetki siirtää perustamani liiketoiminta uusille omistajille, Leena Hasselman toteaa.
Hän sanoo olevansa kiitollinen karkkilalaisille saamastaan tuesta ja innostuksesta. Niiden myötä Tehtaan Hotelli on vajaassa viidessä vuodessa kasvanut nollasta elinkelpoiseksi yritykseksi, joka työllistää vuosittain kymmeniä työntekijöitä.
– Erityinen kiitos kuuluu Toikan perheen voimanelikolle, jonka kanssa yhteistyö on ollut vaikeinakin aikoina mutkatonta ja toisiamme tukevaa. Enkä voisi kuvitella Tehtaan Hotellille Minnaa ja Vesaa parempia jatkajia. Näin kovan tason osaajien saaminen Tehtaan Hotellin yrittäjiksi osoittaa, että Karkkilan ja Högforsin ruukin matkailullinen menestys on vakaalla pohjalla ja siinä on vielä valtavasti tulevaisuuden potentiaalia. Toivotan Kokkosille vilpittömästi onnea ja menestystä Tehtaan Hotellin tarinan seuraavaan lukuun!