Työväenopiston kevätjuhlaa vietettiin parin vuoden tauon jälkeen
Ohjelmassa oli musiikkia, teatteria ja tanssia.


Karkkilan työväenopistolla on ollut tapana järjestää kevätjuhla, jossa opiston ryhmät ovat esittäneet taitojaan. Tänä vuonna juhla järjestettiin ensimmäistä kertaa muutaman vuoden koronatauon jälkeen. Ohjelmassa oli niin laulua, soittoa, tanssia kuin teatteriakin.
– Työväenopistomme täyttää parin vuoden päästä sata vuotta. Tänä aikana Suomi on muuttunut köyhästä, vasta itsenäistyneestä maasta yhdeksi maailman parhaista paikoista elää. Koulutuksella ja sen arvostamisella on ollut tässä tärkeä osa, totesi rehtori Jari Valtari.
Työväen- tai kansalaisopistoja on Suomessa 180 ja ne tarjoavat 650 000 suomalaiselle virkistystä ja mielekästä tekemistä. Karkkilan kurssitarjonnasta löytyy musiikkia ja liikuntaa, taito- ja taideaineita sekä kieliopintoja.
– Karkkilassa työväenopiston merkitys on ollut perinteisesti suuri. Opiskelijamäärä on ollut 1500–2000, mikä on paljon tämän kokoisella paikkakunnalla. Opintojen lisäksi ne tarjoavat sosiaalista pääomaa. Työväenopisto on paikka, jossa ihmiset tänä internet-aikana kohtaavat kasvokkain. Moni kokee myös tämän tärkeäksi.
Pitkiä opettajanuria


Karkkilan Viihdekuoro esiintyi Heikki Valpolan johdolla. Ohjelma jatkui musisoinnin merkeissä, kun Juhani Rantasen piano-oppilaat Väinö Ilonen ja Aatto Meriläinen esittelivät taitojaan. Seuraavaksi matkattiin Hulluun metsään Lilia Kujanpään ohjaaman nuorisoteatteriryhmän johdolla. Kitaransoittoa kuultiin Lauri Jämsäsen ja Jari Raikon esittämänä. Venla Saaren ohjaama Tule’s samba -ryhmä iloitteli värikkään tanssiesityksen.
– Olen odottanut tätä esitystä, kun kuulin, että meillä tällainenkin ryhmä on. Kesällä esitys nähdään myös sambakarnevaaleilla, paljasti Valtari.
Tilaisuus päätettiin yhteislaululla, kun salissa kajautettiin kappale Kalliolle kukkulalle Karkkilan Viihdekuoron johdolla.
Opiston toiminnan kannalta keskeisiä henkilöitä ovat tietenkin opettajat, joista moni on tehnyt Karkkilassa kunnioitettavan uran.
Musiikkia opettavilla Chris Koniecznyllä ja Soile Närhillä sekä liikunnanopettaja Anne Paanasella ja käsityöaineiden opettaja Eero Örnmarkilla tuli kymmenen vuotta täyteen opiston opettajana. 20 vuoden rajapyykin saavuttivat viron kielen opettaja Liina Jokinen, ensiapukurssien opettaja Sinikka Nordman sekä musiikinopettaja Tuija Närhi. Käsityöaineiden opettaja Ari Vuorela saavutti huikean 40 vuoden rajan.
Pisimpään mukana on kuitenkin ollut Viihdekuoron johtaja Heikki Valpola, joka on tehnyt 48 vuoden uran Karkkilan työväenopistossa. Valpola kertoi, että on piakkoin jättämässä tehtävänsä. Kuoroa kuullaan hänen johtamanaan vielä 29.4. konsertissa Pakarilla.
17.–30.4. on Karkkilan Kirjastogalleriassa esillä opiston kuvataideryhmien töitä. Käden taitojen ryhmien teoksia voi puolestaan ihastella Galleria Bremerissä 23.–30.4. Näyttelyn avajaiset ovat 23.4. klo 12.