Vihdin Nuorkauppakamarin hallitukseen kaksi karkkilalaisyrittäjää

Outi Pietiläinen ja Sofia Lundqvist valittiin Vihdin Nuorkauppakamarin hallitukseen.
Miestentalo Frankin vetäjä Sofia Lundqvist ja Hyvinvoinnin Kotipolku Oy:n nimissä Lopelle lastenkodin perustanut Outi Pietiläinen valittiin ensi kaudeksi Vihdin Nuorkappakamarin hallitukseen. Lundqvist on yhdistyksen rahastonhoitaja ja Pietiläinen on sen tapahtumavastaavaa.
Karkkilalaiset nuoret naiset ovat aktiivisia kotikaupungissaankin, sillä he kuuluvat muun muassa myös Karkkilan Yrittäjien hallitukseen. Outi Pietiläinen on lisäksi keskustalainen kaupunginvaltuutettu.
Sofia Lundqvist liittyi Vihdin Nuorkappakamariin puolitoista ja Outi Pietiläinen kolme vuotta sitten. Naisten ”urakehitys” on ollut yhdistyksessä nopeaa, mikä kertoo siitä, että he ovat aktiivisia ja työteliäitä sen toiminnassa.
– Aktiivisuus on oikea sana kuvaamaan koko meidän hallitusta ja jäsenistöä, Lundqvist tähdentää.
Pietiläinen on samaa mieltä ja lisää, että yhdistyksen sisällä vallitsee hyvä ja kannustava ilmapiiri.
Mitä Nuorkauppakamari sitten tekee?
Vihdin Nuorkappakamarin tuoreet hallituksen jäsenet kertovat, että yhdistys pyrkii edistämään yrittäjien, kaupungin ja muiden läheisten sidosryhmien välisiä suhteita ja vaikuttamaan laajemminkin erityisesti Vihdissä, mutta yhä enemmän myös Karkkilassa, jossa omaa yhdistystä ei ole. Naiset sanovat sellaisen täällä joskus kuitenkin olleen.
Nuorkauppakamariin voivat liittyä yrittäjien lisäksi kuka tahansa 22–40-vuotias henkilö. Heitä kuuluu Vihdin Nuorkappakamariin xxx. Jäsenistö saa nauttia yhdistyksen varsin aktiivisesta toiminnasta, johon kuuluu esimerkiksi esiintymis- ja johtamiskoulutusta, tutustumisia yrityksiin sekä vero-opastusta. Moni yritys maksaakin työntekijöilleen Nuorkauppakamarin 90 euron jäsenmaksun jo näiden koulutustilaisuuksien vuoksi.
Jokavuotinen Joulupuukeräys, jolla tuodaan jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille, on Nuorkauppakamarin alulle panemaa toimintaa, joka jatkuu myös tänä jouluna. Hyväntekeväisyyteen kerätään varoja myös konsertilla Vihdin kirkossa 10. joulukuuta.
Sekä Sofia Lundqvist että Outi Pietiläinen arvostavat yhdistyksensä monipuolista toimintaa, mutta pitävät kaikkein tärkeimpänä mahdollisuutta tavata samankaltaisessa tilanteessa olevia ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella yhteisistä kiinnostuksen kohteista.
– Minä lähdin tähän mukaan alun perin juuri verkostoituminen mielessäni, Outi Pietiläinen vahvistaa.
Outi Pietiläinen ja Sofia Lundqvist kannustavat kaikkia yhteisten asioiden kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä tulemaan mukaan nuorkauppakamaritoimintaan.
Suomen Nuorkauppakamari ry on vaikuttanut yli 60 vuotta
Nuorkauppakamari on nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.
Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Sen jäseniä ovat paikallisyhdistykset, joita on 71 eri puolilla Suomea. Jäseniä niissä on noin 2200.
Nuorkauppakamarin jäseneksi voivat hakea kaikki alle 40-vuotiaat. Jäsenyys päättyy sinä vuonna, jolloin jäsen täyttää 40 vuotta, jonka jälkeen hänellä on mahdollisuus jatkaa ns. senaattorina.
Nuorkauppakamari on vahvasti mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Yksi sen merkittävimmistä yhteiskunnallisista saavutuksista on nykyisen työelämään tutustumisen (TET) käynnistäminen.
Nuorkauppakamariin voi liittyä paikallisen nuorkauppakamariyhdistyksen kautta. Yleensä jäsenyys aloitetaan koejäsenyydellä, jossa mm. mitataan aktiivisuutta ja sopivuutta puolin ja toisin. Noin puolet jäsenistöstä toimii johtavassa asemassa tai yrittäjinä. Yhteistä kamareiden jäsenistölle on halu aktiiviseen henkilökohtaiseen kehittymiseen sekä verkostoitumiseen.